Flinga



Flinga on ilmainen valkotaulusovellus, jolla voi tehdä yhdessä ajatuskarttoja tai muuten ideoida toisten kanssa. Sovelluksella voi myös kerätä palautetta tai muita kommentteja nimettömästi. Uuden työn luomiseksi täytyy kirjautua sisään. Jo olemassa olevaan työhön voi liittyä mukaan kirjautumatta, jos tietää avainkoodin tai suoran linkin sivulle. Yhdellä tunnuksella voi olla korkeintaan viisi työtä. Valmiit työt voi tallentaa kuvina omalle tietokoneelle.

Flingan työkalut

Flinga Whiteboard on työkalu ajatuskarttojen luomiseen. Jakamalla avainkoodin toiset voivat tulla mukaan rakentamaan ajatuskarttaa. Tekstejä voi kirjoittaa eri muotoisiin laatikkoihin tai käsin piirtotoiminnolla. Objektien välille voi vetää viivoja ja nuolia. Myös kuvia ja linkkejä muille nettisivuille voi lisätä. Yksittäiset objektit voi lukita siten, että muut osallistujat eivät voi niitä muokata. Taulun alkuperäinen luoja voi myös valita, voivatko muut muokata taulussa vain itse lisäämiään objekteja, muidenkin osallistujien lisäämiä objekteja vai myös taulun luojan lisäämiä objekteja. Opetuksessa parhaiten toiminee mahdollisuus muokata vain omia objekteja.

Jouluaiheinen taulu

Flinga Wall on työkalu kommenttien keräämiseen ja äänestämiseen. Kirjoitetut kommentit tulevat seinälle listana tai ruudukkona ja osallistujat voivat tykätä haluamistaan kommenteista. Seinän avulla voisikin järjestää äänetyksen, jossa tosin yhdellä osallistujalla on käytettävissä enemmän kuin yksi ääni. Yhtä kommenttia voi kukin kuitenkin äänestää vain kerran. Muokkausmahdollisuuksia Wall-työkalussa on vähemmän kuin Whiteboard-työkalussa.

Jouluruoka-aiheinen seinä

Työkalujen lisäksi Flingassa on myös kolme aktiviteettia: Discover, Explore ja Reflect, joiden tarkoituksena on testata osallistujien tietoja sekä kerätä ideoita ja palautetta. Toimintaperiaate kaikissa kolmessa aktiviteetissa on sama: niillä voi kysyä muutaman kysymyksen (korkeintaan viisi), joihin osallistujat vastaavat. Kun aktiviteetti on ohi, kysymyksistä ja vastauksista voi tehdä Whiteboard-työkalulla muokattavan taulun.

Kommentit

  1. Mielestäni Flinga Whiteboard on opetuskäyttöä varten monipuolisempi työkalu. Kuvien lisääminen Whiteboardiin on helppoa, joten tätä ominaisuutta voisi käyttää S2-opetuksessa hyödyksi mm. siten, että opettaja laittaa seinälle valmiiksi kuvia, joissa olevat asiat oppilaiden tulee osata nimetä. Lopuksi opettaja voi yhdistää kuvat ja nimet/sanat. Tällä tavalla voisi harjoitella vaikka uuden kotikaupungin paikkoja tai minkä vain aihepiirin sanastoa. Toki Whiteboard-ominaisuutta voi käyttää hyvin myös ajatuskarttojen luomiseen.

    Sovellukseen liittyminen oli helppoa QR-koodin kautta. Myös tekstien ja kuvien lisääminen onnistui nopeasti ja oli riittävän yksinkertaista.

    VastaaPoista
  2. Minusta Flinga Wall oli hauska tapa kerätä äänestystuloksia, koska kommentista pystyi tykkäämään ja tulokset pystyi järjestämään eri tavoin, mm. sen mukaan, mikä oli saanut eniten tykkäyksiä.
    Flinga Whiteboard on hyvä väline ajatuskartan tekemiseen ja sen opetteluun. Minusta hyvä piirre tässä on se, että koko luokka voi tehdä yhdessä ajatuskarttaa. Hyvä ominaisuus oli minusta myös se, että opettaja pystyi poistamaan oppilaiden lisäämiä asioita, jos taululle tulee esimerkiksi jotakin kiellettyä. Ja niin kuin ML totesikin, QR-koodilla liittyminen oli helppoa ja vaivatonta!

    VastaaPoista
  3. Flinga on helppokäyttöinen ja nopea. Yhteinen ideointi helpottuu etäopetuksessa, kun kaikki osallistujat voivat lisätä omia juttujaan reaaliaikasesti. Whiteboardissa voi kätevästi lajitella asioita värikoodien ja eri muotojen avulla.

    Flingassa on myös hyvät ja selkeät kuvalliset ohjeet. Visuaalinen ilme on puhdas: sivulla ei ole mitään ylimääräistä, eikä mainoksia. Kuten alkuperäinen kirjoittaja sanoi, opettajalla voi olla kerrallaan viisi sessiota. Jos haluaa tehdä enemmän, jokin aiemmista pitää poistaa. On siis hyvä pitää mielessä, että sovellusta ei voi käyttää määrättömästi.

    VastaaPoista
  4. Flingaa on näppärä ja helppo käyttää. Discover, Explore ja Reflect toiminnoilla saa nopeasti kerättyä vastauksia kysymyksiin. Näitä toimintoja voisi hyödyntää esimerkiksi oppitunnin alussa kuulumisten kyselemiseen, tai sen tiedustelemiseen, mitä uusia sanoja oppilas on oppinut kuluneella viikolla.
    Flinga Whiteboard toimii varmasti hyvin esimerkiksi ryhmätöissä, kun kaikki voivat osallistua ajatuskartan tekemiseen yhtä aikaa.

    VastaaPoista
  5. Minusta Flingan Whiteboard-osio on todella hyvä ideariihien pitämiseen ryhmätyöskentelyssä tai oppitunneilla. Ideoita voi kerätä jokaiselta oppilaalta, Opettaja voi rakentaa sitä jo etukäteen ja näi hieman ohjata pohdintoja. Ujompienkin äänet pääsevät kuuluville tässä työkalussa sekä äänestystyökalussa. Ajatuskarttoja Flingalla joskus tehneenä tulee mieleen, että joskus tulee vahingossa muokatuksi liiankin nopsaan joitakin kohtia, kun joku toinen on aikonut muokata samaa kohtaa valkotaululla. Ajatuksena ja myös käytännössä hyvä tapa päästä ideoimaan tai pohtimaan eri näkökulmia vaikkapa johonkin kulttuuriaiheeseen liittyen suomentunnilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit