Powtoon


  

 Powtoon on monipuolinen ohjelmisto, jolla voi tehdä esim. mainoksia, esitelmiä ja animaatioita. Siitä on luotu eri versiot työhön, koulutukseen ja yksityiskäyttöön. Näistä 4edu sopii mainiosti S2-opetukseen.













Powtoon on ilmainen ja se toimii selaimen kautta, joten mitään erillistä ohjelmaa ei
tarvitse asentaa.

Kirjautumiseen sopii Google/Facebook/Linkedin -tunnukset.



 









Powtoon tarjoaa paljon valmiita animaatioita muokattavaksi.
Opettajalle nämä antavat sykähdyttäviä mahdollisuuksia elävöittää nettitehtäviä tai väljähtäneitä PowerPoint-esityksiä.
Vanha PowerPoint-esitys on helppo tuoda sivustolle muokattavaksi.
Wau-elämyksiä voi tarjota esim. siirtymät dialta toiselle maalitelan tai liikkuvan käden mukana.




 Powtoon ohjaa ja antaa valmiita valikoita esityksen ulkonäköön.






Ohjelma on monipuolinen ja vaatii hiukan harjoittelua.
Flash Player voi kaatua tai lataamisessa voi tulla vaikeuksia, jos tiedostoissa on paljon eri toimintoja.

Onnistunut esitys on kuitenkin vaivan arvoinen!




Esityksen nopeutta on helppo säätää ja kuviin voi lisätä hienoja efektejä ja liikettä. Ohjelmassa on paljon ilmaista musiikkia tai voi tallentaa oman nauhoitteen. Ilmaisia kuvia on runsaasti ja linkin
kautta voi Flickr-sivustolta hakea vaivattomasti lisää.

Valmiin videon voi halutessaan siirtää kätevästi suoraan YouTubeen.



Linkkejä muutamaan Powtoon-esitykseen:

Salainen koulutehtävä
PowerPoint-esityksen elävöittäminen äänellä ja liikkeellä 
Animoitu esitelmä.
 

Kommentit

  1. Kokeilin Powtoon-sovellusta tekemällä sen avulla yhden testivideon. Siihen tutustuminen vei suhteellisen pitkään, koska muokkausmahdollisuuksia oli hirvittävän paljon, mutta se oli vaivan arvoista. Sovelluksella leikkiminen oli hauskaa, ja eri elementtien testailu mielenkiintoista. Powtoonin avulla voi tehdä näppäriä ja hauskoja esityksiä, jotka tuovat varmasti hyvää vaihtelua arkisiin PowerPoint-esityksiin, kuten kirjoittajakin kertoo. Animaatiot eivät ole lapsellisen näköisiä, ja on hyvä, että videoihin saa lisättyä myös ääntä ja musiikkia.

    Lisään kirjoittajan tekstiin kuitenkin sen verran, että sivusto ei ole täysin ilmainen: siitä on olemassa ilmaisversio ja maksullisia versioita. Kirjautuessaan palveluun ensimmäistä kertaa käyttäjä saa hetkeksi premium trialin, mutta sen jälkeen käytössä on vain ilmaisia elementtejä. Niitä on kuitenkin riittävästi, joten näyttävien lopputulosten aikaansaaminen on mahdollista pelkästään niiden avulla.

    Sivuston haitta on sen hitaus. Kokeilin sovellusta toisella, hieman tehokkaammalla tietokoneella kuin omani, mutta se toimi silti melko hitaasti. Minulla sovellus ei onneksi kertaakaan kaatunut. On myös sääli, ettei valmista videoesitystä voi ladata ilmaisversiolla suoraan koneelle, vaan se on pakko ladata Youtubeen. Uskon, että videoita voi kuitenkin näyttää myös itse sovelluksen kautta, jos videota ei halua ladata Youtubeen.

    Powtoon ei välttämättä sovi kaikkein nuorimmille S2-oppijoille, koska sivuston käyttö ei ole kovin helppoa. Opettajille ja esimerkiksi aikuisopiskelijoille tällaisten esitysten tekeminen voisi kuitenkin olla hauskaa vaihtelua. Sovellusta voisikin mielestäni käyttää esimerkiksi kielioppia tai kulttuuria käsitteleviin tietoiskuihin.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Minulla oli hieman vaikeuksia keksiä, kuinka käyttäisin Powtoonia opetuksessa. Sen avulla voi tehdä juurikin tällaisia pieniä ja hauskoja pätkiä, mutta oman kokemukseni mukaan niillä ei ole kovin paljon opetusarvoa. En itse löytänyt sovelluksesta pohjia, joihin olisi mahtunut enemmän kuin kaksi lyhyttä lausetta tekstiä. Esitysten avulla voi siis näyttää kerrallaan vain esim. yksittäisiä sanoja.

    Kun itse tutkailin sovellusta, siinä oli paljon valmiita pohjia esimerkiksi perhetapahtumien juhlintaan (esim. esitys uudesta vauvasta tai joulusta). En sitten tiedä, että katsoinko ihan väärästä paikasta, mutta opetukseen soveltuvia malleja näin kovin vähän.

    Mutta Powtoonilla saa kyllä kauniita esityksiä aikaiseksi. Pohjat, kuvat, fontit ja musiikit ovat nättejä, ja ne tuovat vaihtelua tuttuihin opetussovelluksiin. Ehkä Powtoonia voikin käyttää pieniin tietoiskuihin, lämmittelyihin ja hauskoihin välipaloihin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit