VivaVideo

VivaVideo-sovellus on puhelimille optimoitu sovellus, jolla voi kuvata ja editoida videoita ja luoda erilaisia kuvaesityksiä. Sovelluksen ilmaisversiolla voi toteuttaa 5 minuutin mittaisia videoita. Videoissa ja kuvaesityksissä voi käyttää sovelluksella ottamiaan kuvia ja videoita tai puhelimessa olevia kuvia ja videoita.

Sovelluksessa on useita edintointimahdollisuuksia. Videoihin ja kuvaesityksiin voi lisätä esimerkiksi filttereitä, ääntä, tekstiä ja efektejä. Valittavana on useita erilaisia valmiita teemoja, joihin voi lisätä omat tekstit ja valitsemansa musiikin. Kätevää on se, että myös musiikkivaihtoehtoja on sovelluksessa valmiina.

VivaVideo-sovellus


Sovellukseen tutustuessani ajattelin, että sovelluksen avulla voisi hyvin tehdä esimerkiksi kielenopetuksessa erilaisia opetusvideoita tai lyhytelokuvia. En tiedä kuitenkaan, olisiko VivaVideo-sovellus opetuskäytössä se kaikkein toimivin. Käyttökokemukseni perusteella häiritsevin asia sovelluksessa ovat mainokset. Niitä tulee sovelluksessa jatkuvasti, ja toisinaan mainos on peittää koko näytön. Tällöin käyttäjä joutuu odottamaan mainoksen loppuun saakka, jotta sen voi sulkea. 

Muita ilmaisversion rajoitteita ovat videon rajoitettu pituus ja rajalliset editointimahdollisuudet. Kuitenkin peruskäyttöön edintointimahdollisuuksia on mielestäni riittävästi ja 5 minuutin mittaiset videot riittävät jo aika pitkälle. Kannattaa huomioida, että sovelluksessa ei ole saatavilla suomenkielisiä ohjeita, mutta oman käyttökokemukseni perusteella sovellukseen pääsee parhaiten sisälle kokeilemalla. 

Kuulisin mielelläni muiden kokemuksia VivaVideo-sovelluksesta, koska itselleni sovelluksesta ja sen käyttämisestä opetuksessa jäi hieman epävarma olo. Aiemmin olen käyttänyt videoiden tekemiseen iMovie-sovellusta, joka on mielestäni selkeä, mutta sisältää aika rajalliset editointimahdollisuudet. Oletteko käyttäneet VivaVideo-sovellusta opetuksessa?


Iida

Kommentit

  1. Kokeilin tätä sovellusta kurssilla, ja totesin editointimahdollisuuksien olevan liian rajalliset. Saattaa olla, että sovellukseen on lisätty näitä maksullisia editointimahdollisuuksia entisestään. Minusta käyttö oli kuitenkin helppoa, mutten minäkään valitsisi tätä ensimmäiseksi opetuskäyttöön. Asia, joka jäi minua erityisesti häiritsemään oli se, että ilmaisversiossa videota ei saanut tallennettua hyvällä tarkkuudella, vaan video jäi lopulta tosi epätarkaksi. Lisäksi pohdin myös sitä, kuinka videot sitten lähetettäisiin eteenpäin esimerkiksi opettajalle? Olisiko WhatsApp ainoa vaihtoehto?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit