VideoScribe



VideoScribe on sovellus animoitujen piirrosvideoiden tekemiseen osoitteessa https://www.videoscribe.co/en. Olin käynyt aiemmin koulutuksessa, jossa tutustuttiin erilaisiin videosovelluksiin, ja tämä jäi mieleeni visuaalisesti mielenkiintoisena. Niinpä päätin tutustua siihen enemmän.

VideoScribestä on saatavissa ilmainen kokeiluversio. Sen lataaminen ei kuitenkaan onnistunut työkoneelleni, joten tutustumiseni jäi lopulta ohjevideoiden ja sivuston varaan.

VideoScribe vaikuttaa varsin helppokäyttöiseltä. Videoihin voidaan lisätä kuvia, tekstiä, ääntä ja musiikkia. Kuvien kokoja, värejä ym. voi muokata mieleisikseen. Niin kuvien kuin musiikin osalta VideoScribellä on käytettävissä erittäin laaja kirjasto, josta voi valita erilaisista vaihtoehdoista. Kuitenkin on mahdollista lisätä myös omia kuvia ja esimerkiksi äänittää omaa puhetta videoihin.

Tässä ohje videon tekemiseen:


S2-opetuksessa VideoScirbeä voisi käyttää tukena sanaston opiskeluun tai verkkokursseilla. Myös vaikkapa ääntämisen opiskeluun tätä voisi käyttää, jos opettaja nauhoittaa ääntämisohjeet.

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu on tehnyt esittelyvideon kauppatieteistä sivuaineena. Tämä esimerkkivideo havainnollistaa, miten VideoScribe toimii esimerkiksi markkinoinnissa ja minkälaista jälkeä VideoScribellä on ylipäätänsä mahdollista muotoilla:


Outi



Kommentit

  1. Kauppakorkeakoulun videon perusteella VideoSribellä voi tehdä näyttävän esityksen, jossa on mukana pieniä hienouksia. Ja mahtavaa, että esitykseen voi liittää omaa puhetta. S2-opetuksessa olisikin hienoa, että opiskelijoiden kirjoitustehtävissä pitäisi osoittaa myös omaa ääntämistä. Monet toiminnot tuntuvat olevan samoja kuin käyttämälläni Powtoon-ohjelmalla, kuten esim. tekstiä kirjoittava käsi. Ehkä tämä ohjelma olisi kuitenkin kevyempi ja helpompi käyttää. Tätä pitää
    kokeilla S2-kurssillani!

    VastaaPoista
  2. VideoScribe vaikuttaa käyttökelpoiselta sovellukselta, jolla tehdyt videot voivat olla virkistävää vaihtelua aina silloin tällöin. Tosin ainakin omalla kohdallani sovelluksen käyttöönottoa hidastaa se, että ohjelma pitäisi ladata omalle koneelle eikä videoita voi luoda suoraan selaimessa, mikä olisi nopeampaa ja helpompaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit