Tellagami




Tellagami on digitaalisen oppimisen työkalu, jolla voi luoda lyhyitä videoesityksiä. Esityksen pohjalle voi liittää kuvan taustaksi ja luoda elävän hahmon, joka puhuu. Sovelluksen rajattu käyttö on ilmaista, mutta sovelluksen voi ladata tietääkseni tällä hetkellä vain Applen laitteille puhelimeen tai iPadiin. Sovelluksen avulla voi luoda jännittäviä tilapäivityksiä, kertoa lyhyitä tarinoita, lähettää lomatervehdyksiä, onnitteluita, kutsuja jne.

Opetuksessa sovellusta voisi hyödyntää niin, että opettaja jakaa lyhyellä videolla esimerkiksi tehtävänannon oppilaille. Tellagamin avulla opettaja voi myös tuoda viihdyttävää sisältöä esimerkiksi PowerPoint-esityksensä keskelle. Oman videon voi tallentaa laitteelle tai jakaa esimerkiksi Facebookissa.

Sovelluksen hyviä puolia on, että käyttö on ilmaista ja helppoa. Sovelluksen käyttö ei vaadi tunnuksia. Tellagami on hauska tapa jakaa lyhyitä ohjeistuksia tai opastuksia, ja esityksiä on helppo jakaa eteenpäin. Sovellus toimii hyvin puhelimella. Taustaksi voi liittää kuvan omalta laitteelta ja äänittää siihen omaa puhetta. Tellagami myös luultavasti saa opiskelijat innostumaan ja aktivoi heitä tunnilla.

Huono puoli taas on, että sovellus on saatavissa vain Applen laitteille. Sovellus myös vaatii tilaa puhelimesta. On myös harmillista, että Tellagamilla voi tehdä vain lyhyitä 30 sekunnin videoita. Mietin myös tämän sovelluksen yhteydessä sitä, miten sovelluksen saa palvelemaan opetuksellisia sisältöjä eikä vain viihteelliseksi osaksi tuntia.

Tässä englanninkielinen opastusvideo Tellagamin käytöstä:





Sara

Kommentit

  1. Tellagami vaikuttaa kätevältä sovellukselta! Minulla ei ollut mahdollisuutta kokeilla sovellusta, mutta katsoin opasvideon ja olin seuraamassa kirjoittajan esitystä kurssilla. Sovellus vaikuttaa samantapaiselta kuin Sock Puppets, mutta sillä ei voi tehdä keskusteluja, koska puhujia on vain yksi kerrallaan. Kuten Sara totesi, sovellusta voisi käyttää juuri opasvideoiden tai tehtävänantojen tekemiseen. Mietin, miten opiskelijat voisivat hyödyntää Tellagamia. Opiskelijat voisivat esimerkiksi tehdä itsestään lyhyen esittelyn sovelluksella tai edistyneimmät pystyisivät harjoittelemaan sillä jopa video-CV:n tekemistä.

    VastaaPoista
  2. Tellagami vaikutti erittäin hauskalta sovellukselta, kun Sara esitteli sen. Tämä palvelisi mielestäni hienosti verkko-opetuksen ohjeitten annossa, mikäli tämänkaltaisia videoita voi liittää esimerkiksi oppimiympäristöihin kuten Optimaan tai Moodleen. Ei aina sitä tylsää ja tavallista tekstiä! Monan idea opiskelijoiden esittelyvideoista on myös hyvä. Ehkä 30 sekuntia on kuitenkin liian vähän video-CV:hen? Todella harmi, että sovellus on käytössä vain Apple-laitteissa.

    VastaaPoista
  3. Tellagami vaikuttaa ihan hauskalta sovellukselta, vaikka toki huono puoli on ehdottomasti se, että se on saatavilla vain Applen laitteille. Tämän vuoksi sitä on hirveän vaikea käyttää oppilaiden kanssa ellei koululla ole antaa juuri Applen laitteita. Minusta tämä sovellus palvelisi ehdottomasti tätä nykypäivän etäopetusta esimerkiksi tehtävänannossa tai välihuomautuksina vaikkapa PowerPoint-esityksissä. Toki 30 sekunnin maksimipituus rajaa sovelluksen käyttöä huomattavasti. Esittelyvideo toimisi hyvin myös etäyhteyksien päästä, varsinkin ehkä peruskoulussa. Mahtavan kuuloinen sovellus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit