Quizlet

Valitsin ensimmäiseksi esiteltäväksi sovellukseksi Quizletin. Quizlet on helppokäyttöinen sovellus, jolla voi harjoitella esimerkiksi sanastoa ja fraaseja. Sovellus löytyy osoitteesta https://quizlet.com/. Quizlet toimii niin itsenäisen opiskelun alustana kuin joukkuepelinäkin. Lisäksi se sisältää monenlaisia tehtävätyyppejä, kuten oikean sanan yhdistämistä kuvaan, kuullun sanan kirjoittamista ja sanastotestin, jolla opiskelija voi testata taitojaan tai jonka opettaja voi halutessaan tulostaa testiksi tunnille.

Quizletin tehtäviä voi harjoitella ilman tunnuksia, mutta jos opettaja haluaa käyttää tunnilla joukkuepeliä, täytyy hänen tehdä tunnukset Googlen tai Facebookin kautta. Tunnuksilla pääsee pelaamaan Live-peliä, jossa sovellus jakaa opiskelijat automaattisesti ryhmiin, jotka kilpailevat keskenään esimerkiksi sanoja tai fraaseja tunnistamalla. Opiskelijat tarvitsevat pelaamista varten tabletit tai kännykät. Olen testannut Live-peliä S2-tunnilla, ja opiskelijat innostuivat sen pelaamisesta.  Quizlet on ilmainen ja toimii hyvin sellaisenaan, mutta lisäominaisuuksia saa opettajan maksullisilla tunnuksilla.


Yhdistä oikea sana ja kuva nopeasti, aika kuluu!


Mielestäni Quizlet on toimiva sovellus ja oman kokemukseni perusteella voin suositella sitä kaikille kielenopettajille! Quizletiin voi itse tehdä helposti erilaisia kuva-sana- tai selitys-sana-visoja, ja muiden opettajien jakamia visoja eri aihepiireistä (esim. vaatteet, ruoka, ammatit) on paljon saatavilla. Lisäksi sovellus sopii monenlaisille ryhmille, koska eri tehtävätyyppejä on runsaasti ja opettaja voi itse tehdä visasta ryhmällensä sopivan tasoisen. Opettajan työtä helpottaa se, että kuvia löytyy sovelluksesta valmiina, toisin kuin esimerkiksi Kahootissa, joten kuva-sana-visoja on nopea tehdä. Opettaja voi jakaa Quizlet-tehtäviä linkin avulla, tai hän voi halutessaan tulostaa tehtävätyyppejä oppitunnille. S2-opetuksen lisäksi Quizlet sopii vieraan kielen opiskeluun ja uusien termien harjoittelemiseen. Quizletiä kannattaa kokeilla! :)

Mona


Kommentit

  1. Innostuin kokeilemaan Quizletia esityksesi jälkeen. Aiemmin olen käyttänyt vain osittain samantyylistä Kahoot-sovellusta, josta olen myös tehnyt oman postauksen tähän blogiin. Verratessa Quizletia ja Kahootia, päällimäisenä jäi esityksestäsi mieleen se, että Quizlet-sovelluksessa on saatavilla valmiita kuvia. Tämä tosiaan helpottaa opettajan työtä: kyselyistä tulee myös todennäköisesti visuaalisesti mielekkäämpiä, kun niiden lisääminen ei aiheuta lisätyötä. Lisäksi opiskelijat voivat tehdä Quizletissa tietovisojen lisäksi myös muita harjoituksia. Tutustuin myös valmiisiin testeihin, joita voi halutessaan tulostaa: ainakin itse otan Quizletin kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Quizlet on mainio väline uusien sanojen opiskeluun ja kertaukseen. Opetan aikuisopiskelijoita ja
    meillä on käytössä oppimisalusta, jonne aina merkitsen kotitehtävät ja tunnilla tehdyt asiat. Jokaisen uuden kappaleen jälkeen olen laittanut oppimisalustaan linkin, josta opiskelija pääsee suoraan Quizletin tehtävään. Kaikki opiskelijani puhuvat englantia, joten olen tehnyt sanastoharjoitukset englanti - suomi - englanti. Ensimmäisellä kerralla pyrin käyttämään sanojen vierellä kuvia, joita Quizletista löytyy kiitettävästi, myöhemmin esim. ennen sanakoetta olen poistanut auttavat kuvat ja toimitaan vain sanatasolla. Näin melko pienellä toiminnolla saa samasta harjoituksesta vähän haastavamman.

    Mielestäni Quizletissä on hienoa, että tehtävätyyppejä on niin monenlaisia. Olen kokeillut myös joukkuepeliä, mutta minun opetuksessa nämä kotona suoraan linkistä toimivat yksilötehtävät onnistuvat paremmin.

    VastaaPoista
  3. Quizlet on hyvä sovellus sanojen oppimiseen. Erityisesti mahdollisuus yhdistää sanoihin kuvia on hyvä ominaisuus, sillä etenkin visuaalisin keinoin oppivat oppilaat hyötyvät siitä. Voisin tulevaisuudessa käyttää sovellusta sanaston kertaamiseen.

    Pidän siitä, että sovelluksen ulkoasu on yksinkertainen muutamaa mainosta lukuunottamatta ja tehtävävaihtoehdot ovat selkeästi esillä. Ainoastaan yhden miinuksen antaisin Spell-toiminnosta, jossa ääntäminen on joidenkin sanojen kohdalla hyvin epäselvää. Natiivipuhujanakaan en saanut selvää joistakin sanoista, joten ehkä tämä ei ole kaikkein parhain sovellus kuuntelun harjoittelemiselle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit