Adobe Spark

Adobe Sparkin näkymä kirjautuneena.

Adobe Sparkin valitsin kolmanneksi esiteltäväksi sovellukseksi. Adobe Spark on ilmainen, selaimella toimiva sovellus, jolla voi tehdä ja muokata sosiaalisen median postauksia, omia sivustoja ja videoita. Sovellus vaatii kirjautumisen. Jos ottaa maksullisen version käyttöönsä, voi saada oman (yrityksensä) logon esimerkiksi tekemiinsä videoihin Adobe Sparkin -logon sijasta.

Mielestäni Adobe Sparkia oli helppo lähteä kokeilemaan opasvideon katsomisen jälkeen. Kokeilin sovelluksen kolmea päätoimintoa  postauksen, sivuston ja videon tekemistä – ja kaikki olivat yksinkertaisia tehdä. S2-opetukseen sovellus sopii siinä mielessä, että opettaja voi tehdä esimerkiksi opetettavasta aiheesta esityksen Adobe Sparkilla PowerPoint-diojen sijaan. Sovelluksessa on käytettävissä paljon kauniita kuvia, joten esitysten tekeminen on helppoa ja esityksistä saa helposti näyttäviä. Kielenopetukseen voi myös tehdä erilaisia opetusvideoita, ja opettaja voi äänittää omaa ääntänsä videolle.


Videon tekeminen Adobe Sparkilla.

Oman käyttökokemukseni perusteella sivusto on kuitenkin melko raskas ja latautuu välillä hitaasti. Videoiden editoinnissa ei myöskään voi hifistellä, sillä esimerkiksi eri dioihin ei voi laittaa eri musiikkia taustalle. Suosittelen silti kokeilemaan sovellusta! Osoite on: https://spark.adobe.com/.

Mona




Kommentit

  1. Kokeilin itsekin Adobe Spark -sovellusta. Aloitin videon muokkaamisella, ja päällimmäisenä jäi mieleen hitaus. Varsinkin videoiden lataus kesti kauan. Toisinaan jouduin myös päivittämään sivua, kun lataus ei edennyt. Tällöin videon lataus täytyi aloittaa alusta. Tosi lyhyet videot latasivat kuitenkin nopeasti. Näköjään Adobe Spark -sovelluksia on tarjolla myös puhelimeen: esimerkiksi erikseen voi ladata Abode Spark Video -sovelluksen, Abode Spark Post -sovelluksen ja Abode Spark Page -sovelluksen. Itse kokeilin videosovelluksista puhelimelle optimoitua VivaVideo -sovellusta, joka ainakin puhelimesta latasi videoita nopeasti. Muilta osin myöskään VivaVideo-sovellus ei ollut täysin moitteeton. Kuvien muokkaaminen sen sijaan oli nopeaa Abode Spark -sivustolla. Kuten kirjoittaja mainitseekin, valmiina on valittavana monia hienoja otoksia. Mielestäni Abode Sparkin avulla opiskelijat voisivat suunnitella esimerkiksi näyttäviä esityksiä ja mainoksia, joissa visuaalisella ilmeellä on suuri merkitys. Erityistä plussaa on mielestäni se, että kuvia on sovelluksessa valmiiksi. Tällöin esimerkiksi opetuksessa käytettynä erilaisten sisältöjen luominen on huomattavasti nopeampaa.

    VastaaPoista
  2. Adope Spark on mielestäni hyvin käyttökelpoinen sovellus, koska sen avulla on mahdollista tehdä näyttäviä materiaaleja vähällä vaivalla. Ilmaisversiossa on todella paljon ominaisuuksia, ja sovelluksen käyttö oli pienen tutustumisen jälkeen helppoa. Sivusto on selkeä, joskin hieman hidas, kuten aiemmin jo mainittiin, mutta minua se ei erityisemmin haitannut. Sovelluksen eri vaihtoehtojen testaileminen oli hauskaa, ja ison plussan annan siitä, että sen kautta pääsi selaamaan ilmaisten kuvapankkien kuvia. Tämä säästää sovelluksen käyttäjältä kuvapankkien etsimisen vaivan, ja lisäksi sovellus lisää itse vielä kuvan tekijän tiedot materiaaleihin. Adope Spark sopii varmasti hyvin akateemisille opiskelijoille, mutta miksei myös muille, jos englantia osaa tarpeeksi. S2-opetuksessa sovellusta voisi käyttää ryhmätöiden pohjaksi tai vaikkapa erilaisten kielioppijulisteiden tekemiseen, koska sillä saisi varmasti aikaan toisistaan eroavia ja näyttäviä lopputuloksia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit